Vind de beste schrijnwerker in Begijnendijk

Kom gemakkelijk en snel in contact met schrijnwerkers uit Begijnendijk en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten.

Gratis & vrijblijvend

Schrijnwerkers Begijnendijk

Top 18 schrijnwerkers in Begijnendijk

Compleet overzicht van alle schrijnwerkers in Begijnendijk en omgeving

Gratis offertes vergelijken Vergelijk schrijnwerker offertes en bespaar!

Schrijnwerker Begijnendijk gezocht?

Op zoek naar een schrijnwerker? In Begijnendijk zijn 18 schrijnwerkers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle schrijnwerkers uit Begijnendijk en omgeving. Iedere schrijnwerker heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens, bedrijfsbeoordelingen en registraties.

Op Schrijnwerkergids.be vind je altijd een geschikte vakman voor jouw project. Je schakelt een schrijnwerker uit Begijnendijk in voor alle schrijnwerken in en rondom huis. Ben je benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk offertes!

Over Begijnendijk

Begijnendijk is een plaats in de provincie Vlaams-Brabant en telt in totaal 10053 inwoners, verdeeld over 4255 huishoudens. Per 532 huishoudens is er 1 schrijnwerker beschikbaar.

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Overzicht van de top 18 schrijnwerkers in Begijnendijk en omgeving

Vergelijk schrijnwerkers en bespaar op de kosten!

schrijnwerker Begijnendijk

Schrijnwerkergids: vind de beste schrijnwerker Begijnendijk!

Een schrijnwerker uit Begijnendijk helpt je met al het schrijnwerk in en rondom je huis. Denk hierbij aan meubelen op maat, trappen, maatkasten en ook tuinafsluitingen en gevelbekleding! Met schrijnwerk op maat verhoog jij de waarde van je huis en je woongenot! Op zoek naar een schrijnwerkerij?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo spoedig mogelijk de offertes van verschillende schrijnwerkers in de buurt. Vergelijk en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina vind je belangrijke informatie over schrijnwerkers. Je leest wat ze voor je kunnen betekenen en welke schrijnwerken zij uitvoeren. Ook vind je hier handige prijsinformatie én geven we je praktische bespaartips!

De voordelen van onze service

Via deze bedrijvengids vind je snel en eenvoudig de beste schrijnwerkers bij jou in de buurt. Je krijgt bovendien gratis de prijzen toegestuurd van meerdere vakmannen (max. 5) zodat je zelf de schrijnwerkers kan vergelijken: kies het beste aanbod en je bespaart tot wel 40% op de kosten!

De grootste voordelen van onze service op een rij:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van je gewenste schrijnwerken.
 • Zo kies je gemakkelijk voor de schrijnwerker met het beste aanbod.
 • De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Je offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend!


werkzaamheden schrijnwerker Begijnendijk

Wat doet een schrijnwerker?

Een schrijnwerker in Begijnendijk is in te schakelen voor tal van verschillende schrijnwerken in en rond het huis. Dit bestaat uit het maken of herstellen van alle constructies uit hout en soms ook kunststof en aluminium.

Een aantal belangrijke schrijnwerken die de vaklui regelmatig uitvoeren zijn het herstellen of vervangen van trappen, het vernieuwen van het schrijnwerk in de keuken en het maken van maatkasten of meubelen op maat. Qua buitenschrijnwerk gaat het vaak om het aanbouwen van een veranda of serre, het plaatsen van een tuinafscheiding en het aanbrengen van gevelbekleding.

Wat kost een schrijnwerker in Begijnendijk?

De kosten van een schrijnwerker in Begijnendijk liggen gemiddeld tussen de €40,- tot €50,- per uur. Let op: dit tarief verschilt per schrijnwerker en hangt bovendien af van de schrijnwerken die je laat uitvoeren. Een maatproject zal bijvoorbeeld altijd duurder zijn dan een standaard project.

Een beginnend schrijnwerker of een zelfstandig vakman is altijd de goedkoopste keuze. Hierbij liggen de prijzen tussen de €25,- tot €50,- per uur. Kies je liever voor een grote schrijnwerkerij en een ervaren vakman dan kun je rekening houden met prijzen tussen de €50,- tot €60,- per uur.


Uurtarief schrijnwerker 2024

€40,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schrijnwerkers uit de regio)

Laag uurtarief
€25,- tot €50,-

Beginnende schrijnwerker

Hoog uurtarief
€50,- tot €60,-

Schrijnwerkerij of ervaren schrijnwerker

Start gratis offerteaanvraag!

Kosten schrijnwerken 2024

De kosten van een schrijnwerker zijn dus enorm afhankelijk van het project. Kies je een schrijnwerker uit Begijnendijk voor maatkasten, dan liggen de kosten zo rond de €175,- tot €350,- per lopende meter.

Wil je de houten buitenramen vervangen dan kost je dit ongeveer €300,- tot €500,- per m². In de tabel hieronder vind je de prijsindicaties van verschillende projecten.

Wil jij een exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk dan gratis offertes!

Schrijnwerk Gemiddelde prijs* Omschrijving
Kasten op maat €175,- tot €350,- per lopende meter Kwalitatief maatwerk
Verlaagd plafond van gyproc €55,- tot €70,- per vierkante meter De prijs kan verschillen per soort materiaal
Zolder verbouwen Prijs op aanvraag Alle soorten schrijnwerken in de zolder.
Houten buitenramen €300,- tot €500,- per vierkante meter Alle soorten schrijnwerken in de zolder.
Veranda laten maken Begint vanaf €20.000,- Een veranda met veel ruimte

*Let op: dit zijn richtprijzen die verschillen per schrijnwerkerij. Exacte kosten weten? Vergelijk dan gratis offertes!

Besparen op de kosten van schrijnwerkers in Begijnendijk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Schrijnwerken Begijnendijk: de mogelijkheden

Er zijn heel veel verschillende schrijnwerken in Begijnendijk waarvoor je de hulp van een ervaren schrijnwerker kan inschakelen. Projecten binnenshuis, zoals je trappen, de keuken of maatkasten zijn al jarenlang populair.

Door deze werken door een vakman uit te laten voeren ben je verzekerd van het mooiste resultaat waardoor je woning er van binnen prachtig uitziet. Ook schrijnwerken buiten worden veel uitgevoerd, zoals het plaatsen van gevelbekleding, een tuinafscheiding of zelfs het bouwen van een veranda of aanbouw!

Hieronder lees je meer over de vele mogelijkheden van schrijnwerken. Wil je hiervoor een schrijnwerkerij inschakelen? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de kosten!

Binnenschrijnwerk

Het binnenschrijnwerk is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van schrijnwerkers. Dit is heel divers en omdat elk huis uniek is, verschilt ook het schrijnwerk.

Hieronder zetten we de belangrijkste binnenschrijnwerken voor jou op een rij:

 • Meubels op maat: al jarenlang op zoek naar die perfecte houten eettafel die je maar niet kan vinden? Deze en andere meubels op maat laat je best maken door een ervaren schrijnwerker. De vakman ontwerpt het meubel en na goedkeuring maakt hij deze voor jou. De perfecte aanvulling aan ieder interieur!
 • Maatkasten: wil je een trapkast laten bouwen of wil je zelfs een complete dressing laten bouwen? Maatkasten zijn een specialiteit van schrijnwerkers. Hiermee creëer je genoeg bergruimte voor alles dat je maar kwijt wil.
 • Trappen: een houten trap moet van goede kwaliteit zijn, anders is dit een gevaar in je woning. Schrijnwerkers herstellen trappen in Begijnendijk als er slijtageplekken zijn of als je deze wilt beitsen of schilderen. Het is ook mogelijk om zelfs een compleet nieuwe trap te laten plaatsen! Denk aan het plaatsen van een vaste trap naar zolder bijvoorbeeld.
 • Zolder aftimmeren: als je de zolder netjes laat aftimmeren is dit een geschikte extra slaap- of werkkamer. Aftimmeren bestaat uit het plaatsen van schotten, het eventueel optrekken van tussenwanden en zelfs het plaatsen van dakramen of zelfs een dakkapel!
 • Keukenrenovatie: is de keuken niet naar zin, dan is een keukenrenovatie door een ervaren schrijnwerker een uitstekend idee. De schrijnwerker in Begijnendijk vernieuwt de keuken en plaatst nieuw schrijnwerk, nieuwe keukenkastjes en kan zelfs een verlaagd plafond plaatsen voor spotverlichting in je keuken.
 • Binnendeuren: het vervangen van de binnendeuren is een kleine aanpassing die een groot effect heeft op de stijl van je woning. Vergeet die standaard binnendeuren en ga voor klassieke houten binnendeuren met een mooi patroon. Of juist voor moderne deuren met grote ramen erin!
 • Wanden en plafonds: het plaatsen van tussenwanden en verlaagde plafonds is een veelgehoorde taak van schrijnwerkers. Plafonds verlagen verbergt lelijke en kapotte plafonds en biedt bovendien de mogelijkheid tot spotverlichting. Tussenwanden is een goede manier om extra slaap- of werkkamers te realiseren.

Besparen op de kosten voor binnenschrijnwerk? Start gratis offerteaanvraag en ontvang maximaal 5 offertes van schrijnwerkers bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar tot wel 40% op de kosten!

schrijnwerk Begijnendijk

Buitenschrijnwerk

Het buitenschrijnwerk wordt ook regelmatig aangepakt door schrijnwerkers. Denk hierbij aan allerlei houten elementen: een aanbouw of veranda, het plaatsen van dakramen of dakkapellen of zelfs de installatie van een tuinafsluiting!

Dit zijn de meest voorkomende soorten buitenschrijnwerk:

 • Ramen en deuren: houten ramen en deuren moeten elke 7 tot 10 jaar bijgewerkt worden om de levensduur te verlengen. Heb je last van houtrot of zijn de ramen al erg oud, laat ze dan volledig vervangen door een schrijnwerker. Een schrijnwerker uit Begijnendijk gespecialiseerd in deuren geeft bovendien graag een persoonlijk advies over de vele mogelijkheden.
 • Aanbouw of verbouwing: voor je aanbouw of verbouwing kun je ook schrijnwerkers inhuren. Van het bouwen van een complete aanbouw tot het verbouwen van je eigen woning. De schrijnwerkers bouwen en verbouwen het houtskelet en zorgen voor een ontwerp op maat.
 • Dakkapellen en dakramen: voor extra licht of zelfs extra ruimte is het plaatsen van dakkapellen of dakramen een goed idee. Dit wordt vaak gedaan bij het aftimmeren van de zolder om deze ruimte meer praktisch in te zetten. Maar ook op de eerste verdiep is het mogelijk om extra licht te creëren.
 • Gevelbekleding: om je gevel te beschermen en je huis beter te isoleren is het mogelijk om je huis te bekleden met houten gevelpanelen. Ze geven je huis een hele luxe en warme uitstraling.
 • Tuinafsluitingen: wil je privacy in je tuin, dan is een tuinafsluiting onmisbaar. Hout is hiervoor ideaal omdat het goed bewerkbaar is. Zo kun je hier later ook nog vogelhuisjes, insectenhotellen of bloembakken aan vast hangen.

Schrijnwerkerij gezocht?

Vind snel een schrijnwerker bij jou in de buurt en bespaar tot 40%!

Schrijnwerkerij Begijnendijk inschakelen: waarop letten?

Het kiezen van een schrijnwerkerij in Begijnendijk is niet iets dat je elke dag doet: waar moet je op letten als jij maatkasten, een nieuwe trap of een keukenrenovatie wilt laten uitvoeren door een vakman? Hieronder geven we je een paar aandachtspunten, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare schrijnwerkerij uitkiest.

Heb je hulp nodig met het vinden van schrijnwerkers? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de totaalprijs!

1. De totaalprijs: wat zit hierbij inbegrepen?

Kijk altijd even naar de totaalprijs en wat hierbij is inbegrepen. Dit verschilt per schrijnwerker, en daarom kan een schrijnwerker veel duurder lijken terwijl hier veel meer bij de prijs is inbegrepen! Let in ieder geval op of het materiaal en het ontwerp zijn inbegrepen. Andere kosten die je eventueel moet betalen zijn de voorrijkosten en de leveringskosten.

2. Wat is de stijl van de schrijnwerker?

Kies altijd een schrijnwerkerij die een stijl heeft waar je van houdt. Elke vakman heeft een eigen stijl: ga jij liever voor landelijk, modern of juist design? Vraag naar het portfolio en kijk of de stijl van de schrijnwerkers aansluit op jouw ideeën over het schrijnwerk.

3. Locatie van de schrijnwerkerij

Het is altijd verstandig om te kiezen voor een schrijnwerkerij in je eigen omgeving. Zo houd je de voorrij- en leveringskosten zo laag mogelijk en bespaar je dus op de kostprijs! Bovendien is het fijn als de schrijnwerker snel langs kan komen bij problemen en je hier niet lang op hoeft te wachten.

schijrnwerken Begijnendijk

4. Garanties en voorwaarden

Elke vakman heeft zijn of haar eigen garanties en voorwaarden. Neem ze altijd even door voor je een schrijnwerkerij kiest, zodat je weet wat je rechten en plichten zijn. Kies het liefst voor een schrijnwerker met uitstekende voorwaarden om grote financiële risico’s te voorkomen.

5. Gebruikt de schrijnwerker duurzaam hout?

Vraag je schrijnwerker welk hout hij of zij gebruikt! Hout met het FSC-label is duurzaam en komt uit beheerde bossen. Zo weet je zeker dat je bijdraagt een gezond milieu en ben je bovendien verzekerd van kwalitatief hardhout. Meer hierover lees je op fsc.be

Schrijnwerkers Begijnendijk: de voordelen op een rij

Twijfel je nog of je een schrijnwerker moet inhuren of dat je al het werk zelf kunt uitvoeren? Het inschakelen van schrijnwerkers uit Begijnendijk heeft belangrijke voordelen. Allereerst is alles precies op maat gemaakt en geniet je van de hoogste kwaliteit. Hierdoor gaat je schrijnwerk langer mee en verhoog je je huis zo veel mogelijk in waarde! Daarnaast is een schrijnwerker een stuk sneller klaar, waardoor je minder overlast door werkzaamheden in huis hebt.

De grootste voordelen van schrijnwerkers op een rij:

 1. Je bent verzekerd van de beste kwaliteit.
 2. Schrijnwerkers geven je een persoonlijk advies voor het beste resultaat.
 3. De schrijnwerken zijn zo snel mogelijk afgerond, waardoor je minder overlast ervaart.
 4. Je krijgt een mooie garantie op het geleverde werk en het materiaal.

Schrijnwerker nodig voor maatkasten, trappen of meubels op maat?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een vakman bij jou in de buurt!

Gratis offertes ontvangen

Besparen op de kosten? Handige bespaartips!

Wel kwalitatief schrijnwerk, niet de hoofdprijs betalen? Dat kan! Hieronder geven we je een paar praktische tips om op de kosten van een schrijnwerker te besparen! Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

 • Tip 1: kies een schrijnwerkerij in de buurt. Zo houd je de voorrijkosten en eventuele leveringskosten zo laag mogelijk!
 • Tip 2: regel een kwantumkorting. Vraag je buren bijvoorbeeld of zij ook nog een vakman nodig hebben voor hun schrijnwerk. Door samen een vakman in te huren krijg je vaak een mooie korting op de prijs per m².
 • Tip 3: help zelf mee. Zorg dat de vakman zijn werk zo snel mogelijk af kan hebben, zodat je op de arbeidskosten bespaart. Vraag de schrijnwerkers zelf of er voorbereidende klussen zijn die je zelf alvast kunt uitvoeren.
 • Tip 4: vergelijk gratis offertes. Elke schrijnwerker hanteert een eigen uurtarief. Door de prijzen van meerdere vaklui met elkaar te vergelijken bespaar je op de kosten!

Is er een premie voor schrijnwerken?

Ja, er is een premie op schrijnwerk. Dit geldt bijvoorbeeld voor het vervangen van je ramen en deuren. Maar ook voor het verbouwen van je woning en het afbreken van bestaande trappen en draagvloeren! Dit is de overkoepelende renovatiepremie. Je krijgt een premie van 20% of 30%, afhankelijk van je inkomen. Voorwaarde is dat je huis minimaal 30 jaar oud is! Meer over deze premie lees je op vlaanderen.be.

schrijnwerkers Begijnendijk

Schrijnwerker Begijnendijk gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Twijfel je nog wat je moet doen met je schrijnwerk? Besteedt dit uit aan een schrijnwerker in Begijnendijk! Hij geeft je een persoonlijk advies, maakt meubelen precies op maat en geeft bovendien een mooie garantie op het geleverde werk en het materiaal. Schrijnwerker in de buurt gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de verschillende prijzen van schrijnwerkers in jouw regio. Vergelijk de verschillende vaklui en kies zelf voor het beste aanbod. Je besparing loopt hiermee op tot wel 40% op de totaalprijs. De aanvraag is verder gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken

Veelgestelde vragen

Heb jij nog vragen over schrijnwerk? Hieronder vind je de antwoorden op zes van de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag hier niet tussen of wil je een persoonlijk advies? Vraag dan gratis offertes aan!

Een schrijnwerker is een vakman gespecialiseerd in schrijnwerk in en rond de woning. Dit is vaak fijn houtwerk, zoals ramen, deuren, trappen en andere houten elementen in en rond je woning. Schrijnwerk kan eventueel ook uit pvc of andere materialen bestaan. Een schrijnwerker voert maatwerk uit, waardoor al het schrijnwerk voor je woning gemaakt is.
Een schrijnwerker houdt zich bezig met het schrijnwerk in een woning, dit zijn meestal de houten elementen. Zij bouwen meubels op maat, maken maatkasten en plaatsen of herstellen trappen, vloeren, plafonds en wanden. Buiten richten schrijnwerkers zich op een aanbouw of verbouwing, tuinafsluitingen en gevelbekleding.
Timmerman en schrijnwerker zijn twee beroepen die nauw met elkaar verbonden zijn. Zij komen op veel vlakken overeen en zijn beide gespecialiseerd in houten elementen (schrijnwerk) in en rondom de woning. Over het algemeen voert een timmerman ruwer en groter werk uit en richt een schrijnwerker zich op het fijnere werk.
Het gemiddelde uurloon van een schrijnwerker is €40,- tot €50,-. Dit verschilt per schrijnwerkerij en hangt bovendien af van de klus die je laat uitvoeren. Een beginnend schrijnwerker of zelfstandig vakman is goedkoper: rond de €25,- tot €50,- per uur. Kies je voor een zeer ervaren schrijnwerker houd dan rekening met prijzen van €50,- tot €60,- per uur.
Het binnenschrijnwerk omvat alle houten elementen in huis. Denk aan maatkasten, houten meubels, de binnenramen en -deuren, het aftimmeren van de zolder en trappen, keukens en vloeren. Het is ook mogelijk een schrijnwerker in te schakelen voor het plaatsen van verlaagde plafonds en tussenwanden.
Bij het buitenschrijnwerk gaat het om alle houten elementen buitenhuis. Hierbij kun je denken aan gevelbekleding, een aanbouw of veranda en dakkapellen of dakramen. Ook hoort een tuinafsluiting bij het buitenschrijnwerk dat de vakman uitvoert. Een schrijnwerker geeft bovendien een persoonlijk advies zodat het buitenschrijnwerk past bij de stijl van je woning.